Firma Wyroby Cukiernicze Kowalscy została założona w 1972 roku przez Stanisława Kowalskiego i od początku jej istnienia, syn, a obecnie właściciel Wojciech Kowalski uczestniczył w jej tworzeniu i rozwoju.
Produkcja w naszej cukierni opiera się na recepturach wypracowanych przez lata praktyki i własnych doświadczeń. W żadnym naszym wyrobie nie znajdziecie Państwo nowoczesnych polepszaczy ani uzdatniaczy.
Zdajemy sobie sprawę z tego, że jesteśmy „staroświeccy” i nie stosujemy nowych trendów, bo cóż warte jest ciastko nadmuchane przez stabilizator, wypełnione polepszaczem i utrwalone przez regulatory. Nasze wyroby nie przyprawiają o ból brzucha, ale są wspaniałym wspomnieniem i tęsknotą za prawdziwymi wyrobami cukierniczymi z dawnych lat
W naszej cukierni podstawowym składnikiem jest dobry tłuszcz, świeże jajka i naturalny cukier. Każdy zapach jest kompozycją prawdziwych dodatków i wybornego alkoholu.
Tego nauczyłem się od mojego ojca Stanisława Kowalskiego- mistrza cukierniczego, jednego z najlepszych cukierników powojennej Warszawy. To On nauczył mnie prawdziwego zawodu.
Receptury, które sam opracował i spisał są tylko nam znane i jedynie takie stosujemy przy produkcji naszych wyrobów.
Zapraszamy do odwiedzenia naszej cukierni, aby przypomnieć sobie, albo dopiero poznać smak prawdziwie tradycyjnych wypieków.
Każdy kto raz nas odwiedzi już zawsze będzie do nas wracał, bo prawdziwy smak jest jak magnez – przyciąga.
Serdecznie zapraszamy,
Wojciech Kowalski z rodziną