Nasze świąteczne wyroby
Makowiec, gdzie specjalnie doprawionego maku jest dwa razy więcej niż ciasta, a pachnąca pomada z kawałkami skórki pomarańczowej dopełnia jego wyjątkowy smak.
Piernik, który pachnie, specjalnie dobraną przez nas mieszanką przypraw, a jego smak oparty na naturalnym miodzie i bogactwie owoców zachwyci każdego.
Sernik krakowski pieczemy z półtłustego sera z dodatkiem rodzynek i skórki pomarańczowej, a zwieńczeniem jego wyjątkowego smaku jest wyborna, lekko kwaskowa pomada. Oblany wykwintną czekoladą nabiera nowego smaku.
Bardziej delikatny jest nasz sernik wiedeński, w którym półtłusty ser w połączeniu z duża ilość jajek powoduje jego puszystość. Pieczemy go w okrągłym kształcie, oblany wykwintną czekoladą, pod którą kryje się delikatny maślany, lekko kwaskowy krem.
Owoce przez nas kandyzowane, do których dodajemy daktyle i rodzynki po brzegi wypełniają naszkeks specjalny, w którym podpalone migdały uzupełniają jego wyborny smak.
Wigilijne paszteciki z pieczarkami, delikatne, chrupiące z francuskiego ciasta idealnie komponują się z czerwonym barszczem.
Babka drożdżowa- idealna na każde Święta, z rodzynkami, skórką pomarańczową. Do kawy w bożonarodzeniowy poranek
Nasze wykwintne torty- wspomnienie dawnych lat.
Czekoladowe, orzechowe, węgierskie, których biszkopt łączy się z delikatnym maślanym kremem, a wyjątkowość smaku podkreślona jest nutą wybornych alkoholi.
Tort makowe zasługuje w te Święta na dodatkową uwagę. Zamiast biszkoptu- 'biszkopt' makowy (bez dodatku mąki pszennej) z rodzynkami i skórką pomarańczową, nasączony kompozycją aż trzech rodzajów alkohlu doskonale smakuje z powigilijną herbatą bądź kawą.
No i pierniczki, nasz "rarytas świąteczny", pachnące miodem i kompozycją przypraw, które robimy jedynie na Boże Narodzenie!
Tradycyjne wypieki, według własnych sprawdzonych receptur. Jedynie z naturalnych składników, sprawią, że Święta będą jeszcze bardziej wyjątkowe. Gwarantujemy za ich smak i jakość.